De impressie van het bouwplan aan het Rapenburg 124 (foto: Frans Spendel Makelaardij)

Impasse bouwproject Rapenburg doorbroken

Er is overeenstemming tussen projectontwikkelaar Niersman en de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstandscommissie) over het bouwplan op de hoek van het Rapenburg en de Nieuwsteeg. Dat verzekerde wethouder Pieter van Woensel de raadscommissie Ruimte dinsdagavond na vragen van PvdA raadslid Marion van Dongen. Het oude pand, vroeger in gebruik als instrumentmakerschool, is gesloopd en het terrein is omzoomd met hekken. Een doorn in het oog voor veel bewoners van dit deel van de binnenstad, aldus Van Dongen. De wethouder kon haar geruststellen. Hij verwacht binnenkort de bouwaanvraag, waarna spoedig met de bouw kan worden begonnen. Niersman bouwt een grachtenpand en vier luxe appartementen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×