Kraamverhuurder verrast door klacht parkeeroverlast

Kraamverhuurder Paul Verschoor is zich van geen kwaad bewust. Zijn aanhangwagens zouden op de Toussaintkade en Ter Haarkade parkeerproblemen veroorzaken voor omwonenden. “Er is één keer iemand naar mij toe gekomen om te vragen ze te verplaatsen voor een verhuizing, dat is het enige”, aldus een verbaasde Verschoor. De PvdA stelde dinsdagavond aan wethouder Steegh de vraag of hij toestemming heeft gegeven aan Verschoor om op die plek op en rond marktdagen zijn aanhangers te plaatsen. Tijdens een wijkspreekuur was raadslid Gijs Holla het probleem voorgelegd. “Toen ben ik zelf gaan kijken en inderdaad houden die aanhangers minimaal 10 tot 15 plaatsen bezet.” Schromelijk overdreven volgens Verschoor, die het op hooguit 5 parkeerplaatsen houdt.

De verhuurder beschikt over een ruimte in Oegstgeest. Hij is daar naar toe verhuisd in 2006, nadat de NS hem de wacht aanzegde op het Haagwegterrein. Vanwege de kortere afstand tot de binnenstad staan zijn aanhangers op en rond marktdagen op de Toussaintkade of Ter Haarkade. Het is ook de omgeving van het ouderlijk huis van de familie Verschoor. Hij kan zich voorstellen dat het op bepaalde tijden drukker is dan normaal wat parkeren betreft, maar van overlast is volgens hem geen sprake.

Wethouder Steegh zegde Holla in de raadscommissie toe de zaak uit te zoeken. Er is bij zijn weten geen toestemming voor Verschoor om daar te parkeren. Overleg met de ondernemer lijkt hem de eerste logische stap.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×