Een graafmachine raakte maandag de waterleiding op de hoek van de Vollersgracht en de Oude Vest. Een flinke overstroming was het gevolg. (Foto's: Frank Maas).

Waterleiding stukgetrokken op Vollersgracht

Bij graafwerkzaamheden ten behoeve van een nieuwe persleiding is maandag de waterleiding geraakt op de hoek van de Oude Vest en de Vollersgracht. Gevolg was een lage waterdruk in de Vollersgracht en bruin water uit de kranen. Sinds 13 mei wordt er gewerkt aan het installeren van een persput en persleidingen om bij grote wateroverlast het hemelwater versneld af te kunnen voeren. Maandagochtend zouden de persleidingen vanuit de Oude Vest naar de Vollersgracht worden gelegd. Rond kwart voor tien raakte de graafmachine daarbij de hoofdwaterleiding.

Filmpje: klik hier

Een van de bewoners van de Vollersgracht merkte bij het douchen dat er minder druk op de leiding stond. Even later bleek ook dat het water wat uit de kraan kwam bruinig was.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×