GroenLinks wil meer fietsenrekken bij Vink en Lammenschans

GroenLinks vindt dat het aantal fietsenrekken bij station Lammenschans en de Vink uitgebreid moet worden. Volgens de monitor Fietsenstalling 2007 van NS Fiets en Pro Rail, beschikt Lammenschans over stallinsruimte voor maar 153 fietsen. Het gemiddelde aantal tweewielers dat er geparkeerd wordt, bedraagt 397. Bij de Vink kunnen in principe 336 fietsen staan. Het gemiddelde aantal fietsen dat daar geparkeerd wordt, wijkt met 341, niet erg van die capaciteit af. Toch vreest GroenLinks dat ook deze hoeveelheid rekken binnenkort niet meer voldoende is.GroenLinks pleit dan ook voor uitbreiding van de stallingsmogelijkheid op beide stations. Ook vindt de partij, dat de barrels en verlaten fietsen vaker moeten worden weggehaald.

Namens GroenLinks legt duo-raadslid Ivo van Spronsen het college hierover een aantal schriftelijke vragen voor. Allereerst wil de partij weten of het college het er mee eens is dat de overvolle fietsenrekken bij de entree van Leiden geen visitekaartje vormen en dat reizen per fiets en openbaar vervoer zo veel mogelijk gestimuleerd moet worden. Verder vraagt de partij of het college vindt dat het fietsparkeerprobleem het reizen per fiets en ov ontmoedigt. Ook wil Van Spronsen weten, of de oude fietsen bij beide stations regelmatig verwijderd worden en of er een “fiets fout = fiets weg” beleid van kracht is. Tenslotte informeert het duo-raadslid of het college ook van mening is dat er te weinig stallingscapaciteit voor fietsen is, en of en op welke termijn er aan uitbreiding gewerkt gaat worden, eventueel in overleg met belanghebbenden, zoals de NS en Pro Rail.

Leiden fietsenrekken


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×