Fietsenrekken ten onrechte weer terecht

De Leidse PvdA-fractie was al weken op zoek naar de verdwenen fietsenrekken op de Stationsweg en stelde daar ten einde raad zelfs vragen over aan het College van B&W. Gisteren stonden de rekken er ineens weer. Maar niet voor lang. In verband met de viering van Leidens Ontzet haalde de gemeente de rekken begin oktober weg en plaatste ze gisteren per ongeluk weer terug, zo laat het college weten: “De rekken zijn onterecht teruggeplaatst terwijl het de bedoeling was tot een betere oplossing te komen”. Het college vindt namelijk dat de aanblik van de stad aanzienlijk verbeterd zonder de rommelige fietsenrekken. Tot overmaat van ramp haalde de gemeente niet alleen de rekken weg, maar ook de fietsen die erin stonden. Die fietsen zijn meegenomen naar het fietsopslag op de Willem Barentzstraat. De fietseigenaren die hun fiets daar ophalen, ontvangen als excuus van de gemeente een geschenkbon van 25 euro en een nieuw slot. De fietsen die los stonden zijn niet verwijderd.

Advertentie

Leiden fietsenrekken


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×