Werk van Kees Verwey, foto: PR.

Kunst jaren '50-'60 én ijskoude familie in de Lakenhal

Stedelijk Museum De Lakenhal toont vanaf 11 juli een selectie schilderijen en tekeningen van de jaren ’50 en ’60 uit eigen bezit. Een deel hiervan is zelfs voor de eerste keer te zien, omdat de kunstwerken door ruimtegebrek tot nu toe in depot lagen. Te zien zijn onder andere schilderijen en tekeningen van Kees Verwey, Coba Ritsema, Will Tweehuysen, Fer Hakkaart, Kees Buurman, Wim de Haan, Bob Bonies en Lucia Steinbach. Keramisch werk is te bewonderen van: J.J. Ravelli en Meindert, Gijb en Herman Jr. Zaalberg. Daarnaast zijn voor het eerst drie belangrijke schilderijen en een aantal tekeningen van Pieter Geraedts sr (1911 – 1978) tentoongesteld. Gelijktijdig loopt de tentoonstelling Kamerlingh Onnes, een familie in ‘Koude en Kunst’. Dit in samenwerking met Museum Boerhaave.(zie ook Sleutelstad artikel)

Als tweede primeur brengt de Lakenhal het werk van Jos Mertens (1911 – 1964), die in Leiden woonde en werkte. Na een grote solotentoonstelling in 1968 raakte zijn naam in de vergetelheid. In 2007 is zijn werk bij een particuliere verzamelaar opnieuw ontdekt.

De tentoonstellingen lopen van 11 juli tot en met 14 september. Meer info: www.lakenhal.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×