Dronken bestuurder raakt overstekende fietsster

De politie heeft vanmiddag een 34-jarige automobilist uit Leiden aangehouden, die onder invloed van alcohol een overstekende fietsster raakte en vervolgens doorreed. De Leidenaar trok op met zijn auto, terwijl de 19-jarige fietsster uit Den Haag nog niet helemaal klaar was met oversteken op de ventweg van de Willem de Zwijgerlaan, richting het Charlotte de Bourbonhof. Hij raakte haar bagagedrager, waardoor zij ten val kwam. De man stapte uit om poolshoogte te nemen, maar verdween daarna snel weer in zijn auto, zonder zich kenbaar te maken. De politie trof verderop, midden op de weg, een lege auto met een draaiende motor aan en een bebloede zakdoek. Toen de bestuurder even later aan kwam lopen werd hij direct aangehouden. Uit de blaastest bleek een resultaat van 970 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×