Provincie onderzoekt mogelijkheden Rembrandttunnel

De provincie heeft tijdens de vergadering van de provinciale staten van afgelopen woensdag toegezegd de geboorde Rembrandttunnel mee te nemen in het onderzoek naar mogelijke alternatieven voor de Rijnlandroute. Dit onderzoek gebeurt in het kader van de Milieu Effect Rapportage. D66 heeft moeite met de huidige plannen voor de Rijnlandroute. De partij vindt de weg te duur en meent dat het traject de verkeersproblemen maar deels oplost. “Bovendien is de gekozen variant slecht voor mens en milieu”, aldus D66. “Daarnaast is de aanleg erg tijdrovend.”

Verkeersdeskundigen van D66 hebben zich de afgelopen maanden gebogen over een alternatief en ontwikkelden drie verschillende voorstellen voor een boortunnel. De Leidse bevolking kon op www.rembrandttunnel.nl op de tunnelvoorstellen stemmen. Ook konden ze er een petitie ondertekenen. Van de stemmers koos 43% voor de korte variant, een tunnel onder de stad door. De petitie is afgelopen woensdag door duo-raadslid Lise-Lotte Kerkhof aangeboden tijdens de vergadering.

Advertentie

Leiden RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×