Alles over Leidse bomen

Sinds vorige week maandag is alweer het vijfde deel van de boekenreeks Leiden lekker wild verkrijgbaar. Het boekje heet Leidse Longen, over bomen in de stad, en gaat zoals de naam al doet vermoeden, over Leidse stadsbomen en de stadsnatuur. Leiden telt in totaal zo’n 37.000 geschorste stadsgenoten. In het boekje wordt zowel een aantal veel voorkomende, als bijzondere boomsoorten beschreven in woord en beeld.Verder vertellen enkele Leidenaars waaronder Eva Biesheuvel, Menno Bentveld biologe Rinny Kooi, oud-hortulana Carla Teune en Harry Schoch, voorzitter van de Bomenbond over hun favoriete Leidse bomen.

Janneke Brinkman uit haar liefde voor bomen, in het boekje aan de hand van een aquarel.Tenslotte bevat het boekwerk ook nog een aantal tips van de beheerders van de bomen.Leidse Longen, over bomen in de stad, kost 9,95 euro en is te koop bij de Leidse boekhandels, Naturalis, museum de Lakenhal, de Hortus, het Regionaal Archief Leiden, het Koetshuis de Leidse Hout, bezoekerscentrum Cronesteijn en de VVV-winkel aan Stationsweg 2d.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×