Dieren in de Leidse Hortus

De zondagswandeling van 14 september zal deze keer niet over planten gaan, maar over dieren die in de Leidse Hortus wonen. Onder leiding van bioloog Hans Adema wordt bekeken wat er allemaal zo leeft in deze studietuin van de universiteit. In de vijvers vindt Adema kevers, keverlarven, libellenlarven, watervlooien en waterslakken. Tussen de takken van de historische bomen halsbandparkieten, eksters, kraaien, gaaien en een verdwaald ijsvogeltje. In de waterputjes leven regenwormen, slakken, spinnen en pissebedden tot duizendpoten en miljoenpoten. Ook een aantal katten hebben de Hortus tot een paradijselijk jachtterrein gekozen.

Meer info: www.hortusleiden.nl

De wandeling vindt plaats op 14 september en begint om 12.00 uur bij de entree.

Hortus botanicus, Rapenburg 73, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×