Partijen willen duidelijkheid over illegale dakrenovatie

de Commissie voor Beroep- en Bezwaarschriften bepaalde onlangs dat de dakrenovatie in de Mulderstraat illegaal is uitgevoerd. Deze vond eind vorig jaar en begin dit jaar plaats en enkele raadsleden zouden wethouder Van Woensel er toen al op gewezen hebben dat de werkzaamheden illegaal waren. Hij gaf toen echter niet toe, aldus het persbericht van de SP.Nu genoemde commissie dit bevestigd heeft, willen de SP, Leefbaar Leiden, de Stadspartij Leiden Ontzet, GroenLinks en de PvdA meer duidelijkheid van het college.

SP-raadslid Louk Rademaker zegt: “De wethouder is meerdere malen gewaarschuwd dat er een loopje genomen wordt met regels in de Muldersstraat. Die regels zijn ervoor om bewoners rechtszekerheid te geven. Als die genegeerd worden door gemeente én woningcorporatie, is dat een ernstige fout.”De partijen sluiten niet uit dat de renovatie achteraf gelegaliseerd wordt. “Maar dan zijn de bewoners de dupe. Er zijn onzekerheden over de constructieve veiligheid, en de isolatie had beter gemoeten. Daarnaast hebben de bewoners misschien ook recht op een overlastvergoeding, dat is gebruikelijk bij grote huisingrepen”, aldus Rademaker.Het raadslid heeft samen met Leefbaar Leiden duo-raadslid Ben Blankenstein een aantal schriftelijke vragen aan het college voorgelegd, dat zij graag binnen vier weken beantwoord zien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×