Politie zendt verkeerde videobeelden uit

In het Opsporingsprogramma Team West van RTV-West is ten onrechte een vrouw als zakkenrolster in beeld gebracht. De politie dacht dat de zakkenrolster op de beelden te zien was en liet ze op tv zien. De getoonde vrouw meldde zich bij de politie nadat zij werd aangesproken op haar tv-debuut. De vergissing werd toen duidelijk. De vrouw heeft niets te maken met zakkenrollerij. Zij was een klant. De poging tot zakkenrollen gebeurde donderdag 17 juli omstreeks 15.30 uur in Blokker op de Haarlemmerstraat. Een 59-jarige vrouw liet daar met haar dochter te winkelen, toen ze hoorde dat de rits van haar tas werd opengetrokken. Toen ze omkeek zag ze een vrouw met haar hand in haar tas zitten. Ze gaf een gil, waarom de zakkenrolster er zonder buit vandoor ging.

In het onderzoek dat volgde, kreeg de politie de beschikking over beelden van camera’s uit de winkel. Uit die beelden is een verkeerde keus gemaakt. De politie gaat onderzoeken hoe dat kon gebeuren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×