Zondag feest in Kooipark

Aanstaande zondag nodigen twee 14-jarige scholieren van het DaVinci College de bewoners van De Kooi uit voor een spetterend feest in het Kooipark. Verschillende verenigingen en buurtbewoners leveren zelf ook een bijdrage. Met de opbrengst van dit feest willen zij voorzieningen in de wijk verbeteren. Tijdens het feest geven buurtbewoners middels enquêtes aan waar het geld volgens hun naar toe moet gaan. Het Kooifeest start om 13.00 uur en gaat door tot 17.00 uur.

Op het programma staan verschillende spellen en workshops. Bijvoorbeeld een percussieworkshop, een levend tafelvoetbalspel en andere sportactiviteiten. Ook komen er hapjes en drankjes. Verder wordt er een spellenparcours uitgezet en zijn er allerlei losse spellen voor jong en oud. Dit alles is te betalen met een strippenkaart, verkrijgbaar voor €2,- (5 strippen) en €5,- (gezinskaart, 15 strippen), op het feest. “Met het geld dat het feest opbrengt gaan we bij de wijkbewoners informeren wat zij veranderd zouden willen in hun wijk. Hieraan willen wij dan graag het verdiende geld spenderen,” aldus organisatoren Janneke Sillen en Okke Koel.

Het Kooifeest is een plan van Janneke en Okke, twee scholieren van het DaVinci College te Kagerstraat. Hiermee wonnen ze de eerste prijs op het Prachtwijken Event, op 13 juni j.l. in Den Haag. Tijdens dit evenement namen twintig teams van scholen uit de regio het tegen elkaar op met creatieve plannen om een wijk in Den Haag en omstreken nog mooier te maken. De twee scholieren hebben een geldbedrag van €1.000,- gewonnen, waarmee ze hun idee echt uit kunnen uitvoeren. De leerlingen worden hierbij ondersteund door een coach van de Nationale Jeugdraad.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×