Popronde doet ook Leiden weer aan

Reizend festival Popronde strijkt dit jaar neer in 20 steden. Op 6 november wordt de Popronde in Leiden gehouden. De opening en cd-presentatie van Popronde 2008 is op vrijdag 12 september in Nijmegen. Daar vinden in totaal 50 optredens plaats bij de 27 deelnemende podia. Precies de helft van de acts die geselecteerd zijn voor editie 2008 treden in Nijmegen op. Tussen 12 september en 21 november treden in elke stad op één avond zo’n 20 a 25 opkomende Nederlandse bands op. Er is geen beperking qua genre. De optredens vinden plaats bij cafés, theatertjes en poppodia op onderlinge zapafstand. Het festival is voor aanstormend talent een kweekvijver en opstap naar het live -en festivalcircuit. Ook vormt het een gelegenheid om tour-en speelervaring op te doen voor nieuw publiek. In totaal zullen de 100 geselecteerde bands en artiesten voor Popronde 2008 samen meer dan 450 optredens geven bij de 350 deelnemende podia. Het festival is gratis toegankelijk.

Na de opening en cd-presentatie in Nijmegen reist het festival verder. Gedurende 10 weken worden telkens 2 steden aangedaan. De steden waar het festival in 2008 neerstrijkt zijn; Den Haag Rotterdam, Deventer, Maastricht Heerlen, Den Bosch, Wageningen, Utrecht, Groningen, Arnhem, Breda, Leeuwarden, Enschede, Alkmaar, Leiden (donderdag 6 november), Tilburg, Middelburg, Haarlem en tenslotte Eindhoven op 21 november.

Alle info over de deelnemende bands en het tourschema is te vinden op www.popronde.nl. Van de Popronde verschijnt ook een promo cd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×