Maak kennis met Boccia, een Paralympische sport

De Paralympische spelen zijn in volle gang. Eén van de sporten die de spelers tijdens dit evenement beoefenen, is Boccia. Leidenaars die het leuk vinden om kennis met deze balsport te maken, zijn komende zondag welkom bij een demonstratie. Bij Boccia brengt één van de spelers een witte bal in het veld, waarna de spelers moeten proberen hun gekleurde ballen zo dicht mogelijk bij die bal te krijgen. Daarbij mag de bal gerold, gegooid of met behulp van een hulpmiddel worden voortbewogen. Op die manier is Boccia vooral in trek bij mensen met een zware lichamelijke handicap of hersenaandoening.

De demonstratie wordt tussen 11.00 en 17.00 uur gegeven in de gymzaal van de Lucas van Leyden school aan Vliet 20 en is te bereiken via de ingang aan de Molensteeg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×