Stadhuis opent deuren voor publiek

Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen opent het Stadhuis komend weekend de deuren voor het publiek. Onder leiding van raadsleden kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de burgerzaal, de trouwzaal, de raadzaal, de B&W -kamer, de burgemeesterskamer het atrium en de voormalige ondertrouwkamer. Ieder kwartier start er een rondleiding in de gang voor de raadzaal.Verder is er in de burgerzaal een informatiemarkt met stands van diverse Leidse verenigingen en projecten, waaronder het Gilde Leiden, Vereniging Oud Leiden, Millenniumdoelen, stedenbanden en de Milieudienst West-Holland. In de trouwzaal kunnen bezoekers meedoen aan een prijsvraag, met als hoofdprijs een Leiden pakket. Wie graag wil weten hoe burgemeester Lenferink zich voelt, kan in de raadzaal als burgemeester op de foto.

In het atrium start de door Naturalis uitgezette wandeling ‘Speuren naar sporen’. Tijdens deze tocht wordt aandacht besteed aan de sporen uit het verleden in het natuursteen dat her en der in de stad te vinden is.Ook zijn er bij de informatiebalie Leidse artikelen te koop.Wie geïnteresseerd is in meubels, kan zondag in de B&W kamer kennismaken met een meubelmaker.Op beide dagen worden er in en rond het Stadhuis speurtochten voor kinderen georganiseerd. In het atrium staat een interessante kijkdoos van Naturalis.Morgen is het Stadhuis open van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×