Woonzicht ook bereikbaar voor mensen zonder internet

Vanmiddag om 16.00 uur neemt wethouder Van Woensel (Ruimtelijke ordening) in het atrium van het stadhuis een infozuil in gebruik, waarmee het aanbod van het woonruimteverdelingssysteem Woonzicht.nl kan worden doorzocht. De terminal, een idee van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen, is één van de verbeteringen waarop zo’n beetje ale partijen in de Leidse raad eind vorig jaar al aandrongen. Destijds beloofde de toenmalige portefeuillehouder Witteman al dat de terminal er zou komen. Nu, bijna een jaar later, is het dan zover, alleen gaat Van Woensel, door de wisseling in het college, nu dus met de eer strijken. De infozuil geeft mensen die niet zelf over internet beschikken de gelegenheid informatie te vinden op www.woonzicht.nl. Een volwaardige papieren woonkrant laat nog op zich wachten. SP-raadslid Louk Rademaker: “Ondanks toezeggingen van de woningcorporaties kunnen woningzoekenden alleen een waardeloos adressenlijstje thuis gestuurd krijgen.”

De zuil in het stadhuis heeft een internetverbinding die het voor woningzoekenden zonder internet mogelijk maakt te zoeken naar en te reageren op het aanbod van sociale huurwoningen. Daarnaast kunnen aan woonruimteverdeling gerelateerde sites bezocht worden. De infozuil staat in het atrium van het stadhuis, is voorzien van een printer en is ook te gebruiken door mensen in een rolstoel.

Advertentie

Leiden Woonzicht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×