Uitvoering Veiligheidsmonitor van start

Eind deze maand ontvangen honderden inwoners van Leiden en de andere gemeenten van de Veiligheidsregio Hollands Midden een brief waarin zij het dringende verzoek krijgen deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een landelijk onderzoek naar veiligheid, criminaliteit, slachtofferschap en tevredenheid over de gemeente en de politie, dat iedere twee jaar wordt herhaald. Aan de hand van de monitor hopen de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en het Centraal Bureauvoor de Statistiek, die de initiatiefnemers zijn, onder meer te weten te komen welk deel van de bevolking slachtoffer is geworden van criminaliteit en hoe men de leefbaarheid en problemen in de buurt ervaart.

Met behulp van de resultaten verwacht de gemeente het veiligheidsbeleid zo te kunnen inrichten dat het beter aansluit bij de problemen diede burgers ervaren. De mensen die een brief ontvangen, kunnen de vragenlijst via internet invullen. Indien nodig is het ook mogelijk de vragen schriftelijk of per telefoon te beantwoorden.In maart 2009 zijn de uitkomsten van het onderzoek naar verwachting bekend.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×