Teddy Charles, foto: PR.

Teddy Charles eregast presentatie Leidse Jazzgeschiedenis

Jazzlegende uit de jaren veertig en vijftig, vibrafonist Teddy Charles, is door de Stichting Leidse Jazzgeschiedenis uitgenodigd voor de presentatie van het boek Leidse Jazzgeschiedenis van auteur Cees Mentink. Charles komt vanuit de States voor de eerste maal naar Nederland. Hij was bevriend met de van oorsprong Leidse componist, arrangeur en dirigent David Broekman, met wie het boek over de Leidse Jazzgeschiedenis begint. (zie artikel Sleutelstad). Charles speelde onder andere met Benny Goodman, Artie Shaw en Buddy de Franco in de jaren veertig en in de jaren vijftig bij Charlie Parker, Miles Davis, Shorty Rogers, Jimmy Giuffre en Charles Mingus. Hij blijft een week in Nederland. Op 8 november zal de virtuoze muzikant samen met het Walter Wolff Trio een optreden geven in de Tuinzaal van de Burcht.

8 november, aanvang 21.30 uur. Meer info: www.leidsejazz.nl

Burcht Tuinzaal Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×