D66 wil 'geheime' kringloop-mails van Steegh inzien

D66 wil opheldering van GroenLinks-wethouder John Steegh over de gang van zaken rond mogelijke misstanden bij kringloopwinkel Het Warenhuis. Ruim een jaar geleden, in augustus 2007, stuurde een medewerker van het kringloopbedrijf de wethouder een e-mail. Daarin meldde de medewerker dat hij ‘een hoop misstanden en problemen bij de kringloop’ waarnam. De medewerker had dit binnen het bedrijf zonder succes aan de kaak gesteld, waardoor hij geen vertrouwen meer had in zijn leidinggevenden. De wethouder had zich hierdoor volgens D66-fractievoorzitter Paul van Meenen direct moeten realiseren dat het hier om een klokkenluider ging. De partij snapt er daarom niets van dat Steegh dat klacht van de medewerker doorspeelde naar de directie van het kringloopbedrijf en wil nu weten waarom dat is gebeurd.

Steegh heeft de bewiste e-mails inmiddels op zijn weblog geplaatst. In die e-mailwisseling ontbreekt de mail waarin Steegh directeur Wim van der Vlugt van Het Warenhuis op de hoogte stelde. De reactie van de directeur is wel openbaar gemaakt. D66 wil nu ook Steegh’s geheime e-mails inzien, waarmee de wethouder de klokkenluider mogelijk ernstig heeft benadeeld. Van Meenen: Door de heer Van der Vlugt te informeren zonder toestemming van de medewerker heeft Steegh in strijd gehandeld met wat in de overheid op dit moment gebruikelijk is. Namelijk dat betrokkene een keuze geboden dient te worden ten aanzien van de adressering van zijn melding.”

Steegh heeft, als voorzitter van de Gevulei (waar het kringloopbedrijf onder valt), inmiddels besloten dat een onafhankelijk bureau een forensisch onderzoek gaat uitvoeren naar de mogelijke misstanden. Dat gaat mogelijk volgende week al van start en zal naar verwachting vier tot zes weken duren.

Leiden kringloopwinkel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×