'Van Heinde en Verre' nieuwe Leidenaren door de eeuwen heen

In opdracht van de Stichting Leiden, Stad van Vluchtelingen, geeft auteur Cor Smit een integrale beschrijving van de migratiegeschiedenis in Leiden. De laaste jaren is dit een veel besproken onderwerp, maar veel steden in Nederland kennen dit fenomeen al eeuwenlang. In het boek, getiteld ‘Van Heinde en Verre’ wil de stichting laten zien hoe veel huidige (autochtone) Leidenaren verbonden zijn met de geschiedenis van vroegere migranten naar de Sleutelstad. Het boek is rijk geïllustreerde en bevat ook een DVD, die het verhaal uit het boek op beeldende wijze vertelt. Uitgangspunt is de achtergrond van de verhalen van een zestal Leidse scholieren, waarbij wordt gevolgd hoe hun ouders en voorouders ooit in Leiden terechtkwamen. De stichting hoopt, dat het boek zal bijdragen tot een groter begrip voor de nieuwe Leidenaren van vandaag en morgen. Het eerste exemplaar wordt 21 januari om 17.00 door burgemeester Lenferink in ontvangst genomen.

Het boek wordt uitgegeven door de Leidse uitgever Primavera. Meer info: www.primaverapress.nl.

De presentatie vindt plaats in het Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10, Leiden.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×