De uitgeputte Trashy is niet eens meer in staat om op haar pootjes te staan. (Foto: Stevenshage).

Stevenhage luidt noodklok; meer huisdieren verwaarloosd

Dierenasiel Stevenshage krijgt steeds vaker te maken met zwaar verwaarloosde en mishandelde huisdieren. Het asiel roept daarom op om direct melding te maken van dierenmishandeling of verwaarlozing. Ook deze week werden de medewerkers van het asiel weer geconfronteerd met een schrijnend geval van dierenmishandeling. Maandagavond werd in Leiderdorp in een vuilcontainer aan het Jan de Hartogplein een kat gevonden. Een buurtbewoner die een vuilniszak in de container wilde doen hoorde zacht miauwen. Na enig zoeken vond hij onder het vuilnis een zwart-witte poes. De container was afgesloten met een deksel en de poes kon er onmogelijk zelf in geklommen zijn. Ze verkeerde in een trieste staat en is direct naar dierenarts van de Wouw gebracht, de vaste asieldierenarts van Stevenshage. De vieze en totaal vervilte vacht moest hij zelfs voor een deel verwijderen, voordat de kat een infuus kon krijgen. Een rood oud vlooienbandje sneed in haar nek. Ze kon niet staan of lopen en hield steeds haar hoofd scheef.

De dierenarts schat in dat de poes, inmiddels ‘Trashy’ gedoopt, 14 jaar of ouder is. In het asiel is ze liefdevol opgenomen en wordt ze verzorgd en verpleegd. Het is nog niet zeker dat Trashy zal blijven leven. Haar toestand is zorgelijk.

Om dit soort dierenkwelling een halt toe te roepen, vraagt het asiel mensen die Trashy van de foto’s herkennen om contact op te nemen met Stevenshage.

Het telefoonnummer van het asiel is 0900-2020898 [maandag tot zaterdag van 13.00-16.00 uur] en het emailadres is asiel@dierenasielleiden.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws trashy


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×