Dat 3 oktober een feest van tradities is, bleek ook gisteren weer. Bloemen voor deze vrijwillier van de 3 October Vereeniging die dit jaar voor de 40e keer achter één van de inschrijftafels plaatsnam. (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Meer inschrijvingen dan ooit voor hutspot, haring en wittebrood

De viering van Leidens Ontzet nadert met rasse schreden en gisteren vond het eerste officiële onderdeel alweer plaats: de inschrijving voor de Hutspotmaaltijd en Haring & Wittebrood. En met veel succes. Er schreven zich meer mensen in dan ooit. Maar liefst 2350 mensen zullen op 3 oktober in de rij staan voor het afhalen van 30.220 haringen & bijbehorende Geusjes. Voor de Hutspotmaaltijd schreven zich maar liefst 1000 mensen meer in dan vorig jaar.

Tijdens de inschrijving was de Commissie Ledenwerving van de 3 October Vereeniging ook druk bezig met het winnen van zieltjes. De vereniging wil graag doorgroeien naar 25.000 leden. Gisteren kwamen er alvast 155 bij. Ook morgen worden er leden geworven. Dan verzamelen de commissarissen van de PR commissie én 45 leerlingen van het Wellantcollege uit Oegstgeest zich om 16.00 uur aan de voor- en achterkant van het Centraal Station om de reizigers bewust te maken van de 3 October Vereeniging.

Vandaag had de 3 October Vereeniging nóg een primeur; de eerste 3 Oktoberkrant. Deze voor dit jaar voor het eerst huis-aan-huis verspreid.

Advertentie

Cultuur Leiden 3oktober2009


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×