SP: "Wethouder de Haan verzweeg tekort van 1,5 miljoen bij Lakenhal"

De Leidse SP-fractie is woedend op CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan (cultuur) die de omvang van de financiële problemen bij de Lakenhal niet al voor de zomer bekendmaakte, terwijl hij er toen al wel van op de hoogte was. SP-raadslid Eva de Bakker: “De Haan heeft informatie achtergehouden over financiële tekorten bij Stedelijk Museum De Lakenhal. Voor de zomer werd bekend dat er financiële problemen zijn bij het museum, maar nu blijkt dat de wethouder anderhalf miljoen euro heeft verzwegen.”

Voor de zomervakantie meldde wethouder De Haan dat De Lakenhal met een structureel tekort kampt van twee ton per jaar. De gemeenteraad besloot toen dat de gemeente vier jaar lang dit tekort aanvult. Het college heeft de raad nu om 1 miljoen euro extra gevraagd. SP-raadslid Eva de Bakker vroeg of de wethouder vóór de zomer al wist dat het tekort groter was dan twee ton en dat er meer geld nodig zou zijn. Daarop antwoordde De Haan bevestigend. Tijdens een debat in de commissievergadering bleek vervolgens dat De Haan nog eens 500.000 euro extra wil voor De Lakenhal. De Bakker: “Het extra tekort bedraagt dus 1,5 miljoen en dat betekent dat de wethouder belangrijke informatie heeft verzwegen en vervolgens de gemeenteraad ook nog een fout voorstel heeft voorgeschoteld.”

Cultuur Leiden lakenhalgeld


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×