Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent opent 'waterijsbaan'

Vanwege de regen en de verwachting (volgens buienradar), dat het droger zou worden, werd gisteravond de feestelijke opening van de Leidse kunstijsbaan een klein half uurtje uitgesteld. In de grote ‘Koek & Zopietent’ stonden genodigden te wachten tot Elfstedentochtwinnaar Henk Angenet de ijsbaan zou openen. Het wachten leverde geen weersverbetering op en na een korte demonstratie van vier jeugdleden van KSV Rijnland, was het dan eindelijk zover en gaf Henk Angenet het startschot. Door de aanhoudende regen was het ijs spekglad geworden en veranderd in een echte ‘waterijsbaan’. Centrummanager Joost Bleijie is trots op de openluchtijsbaan: “Iedere stad heeft een ijsbaan, maar geen enkele stad heeft een ijsbaan op een gracht.”
Foto’s: Emile van Aelst

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×