Oude pand Sociale Dienst maakt plaats voor studentenwoningen

SLS Wonen gaat tussen de Steenschuur, de Langebrug en de Ketelboetersteeg zo’n 108 appartementen realiseren. De gemeente Leiden verkoopt de panden aan SLS Wonen. Om plaats te maken voor studentenhuisvesting en universitaire faciliteiten wordt onder andere wordt het oude kantoor van de Sociale Dienst gesloopt. SLS Wonen zal de monumentale delen van de panden behouden. Zo zal de gevel van de brandweerkazerne, bestaande uit de voormalige gevel van de in 1931 afgebrande Petruskerk en de slangetoren, worden gerestaureerd. Ook de oude Plaatsteeg tussen de Breestraat en de Langebrug krijgt haar functie weer terug. Naar verwachting kan de bouw eind 2011 starten en kunnen de eerste studenten in 2012 hun intrek in het complex nemen.

Leiden langebrugsls


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×