(Foto's: DUWO).

Studentenwoningen Langebrug opgeleverd

Langebrug-Leiden-1Studentenhuisvester DUWO heeft het nieuwe studentencomplex aan de Langebrug opgeleverd. De afgelopen weken zijn de bewoners al in het gebouw getrokken. Dat bestaat uit 216 kamers met gedeelde voorzieningen. Momenteel wordt nog aan de afwerking van het terrein rond de nieuwbouw gewerkt. In november volgt de feestelijke opening.

De bouw van het studentencomplex begon in maart 2015 en verliep sneller dan gepland. De oplevering stond aanvankelijk gepland voor het laatste kwartaal van 2016, maar kon worden vervroegd. Dat kwam goed uit voor de nieuwe bewoners. De studenten konden daardoor al direct aan het begin van het nieuwe studiejaar in hun nieuwe kamer terecht. De kamers zijn vrij klein, maar goedkoop. De kale huurprijzen liggen tussen 252 en 275 euro. De voorzieningen worden gedeeld met drie, vier of vijf huisgenoten.

Op de plek van de nieuwe studentenwoningen stonden voorheen de gebouwen van de sociale dienst met daarnaast de restanten van de in 1933 afgebrande St. Petruskerk en de brandweerkazerne. Na de sloop werd archeologisch onderzoek op het terrein uitgevoerd en kon de nieuwbouw door DUWO beginnen.

In de nieuwbouw zijn enkele herinneringen uit het verleden opgenomen, zoals originele kerkdeuren die als ornament in de gang zijn geplaatst en de reconstructie van de gevel van de oude kerk. Op het terrein zelf is de brandslangendroogtoren behouden als herinnering aan de brandweerkazerne.

De toren is eerder gekocht door de Leidse architect Jelle Verheijen. Na een verbouwing betrekt zijn architectenbureau Atelier JV een van de kantoorruimtes. De rest wordt verhuurd. Zie voor de plannen met de toren www.debrandmeester.nl.

Advertentie

Leiden brandslangendroogtoren langebrugsls


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×