Monique van Ark, winnares van het Leids sportdebat en Erica Terpstra, geflankeerd door broer Mark (rechts) en Anneke van den Boogaart (directrice De Morskring, links). (Foto: PR).

Leiden krijgt Jeugdsportfonds

Er komt een Jeugdsportfonds Leiden om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in Leiden kunnen sporten. Dinsdagavond vond in de businesslounge van ZZ Leiden een sportdebat plaats met vertegenwoordigers uit de Leidse politiek en sport. Ook werd duidelijk dat Leiden niet gaat bezuinigen op het locale sportbeleid. Juryvoorzitter Erica Terpstra roemde de politici voor die toezegging. Vooral omdat juist deze week bekend werd dat 85% van de gemeenten in Nederland van plan is om wel op sportzaken te gaan bezuinigen.

Het debat onder leiding van Tom van ’t Hek werd volgens de Lagerhuis-formule gevoerd. Aan het einde van de avond maakte Erica Terpstra de beste debater van de avond bekend. Dat werd Monique van Ark, combinatiefunctionaris bij basisschool De Morskring. “Een terechte keuze,” zo stelde Terpstra: “Zij is er als beste in geslaagd om verbindingen te leggen tussen de diverse werkvelden zoals sport, jeugd, onderwijs en politiek.”

Advertentie

Leiden Sport jeugdsportfonds


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×