PvdA wil Leids Jeugdsportfonds

PvdA-raadsleden Lahbib el Houari en Henny Keereweer dienen een initiatief raadsvoorstel in om een Jeugdsportfonds Leiden in te stellen. Gezinnen met een laag inkomen kunnen er een beroep op doen, zodat hun kinderen ook kunnen sporten als het inkomen niet toereikend is voor zaken als sportkleding en contributie. Leiden kent al jaren een declaratieregeling waar minima een beroep op kunnen doen. Daar wordt echter maar weinig gebruik van gemaakt. De PvdA stelt voor om jaarlijks 200.000 euro beschikbaar te stellen voor het Jeugdsportfonds Leiden. Jaarlijks kan dan een bijdrage van 225 euro worden aangevraagd. Dat geld hoeft dan niet niet te worden voorgeschoten. Het Jeugdsportfonds is in 1997 opgericht en is inmiddels in bijna 100 gemeenten actief. In onze regio hebben bijvoorbeeld Katwijk en Alphen aan de Rijn al zo'n fonds.

Tijdens het eerder deze maand gehouden sportdebat toonden veel politieke partijen zich al enthousiast over zo’n fonds. De kosten kunnen worden gedekt uit het bedrag dat Leiden sowieso al beschikbaar heeft voor minimabeleid omdat daar jaarlijks geld overblijft.

Advertentie

Leiden Sport jeugdsportfonds


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×