Conny Broeyer is raadslid van het jaar

3

Scheidend PvdA-raadslid Conny Broeyer is afgelopen avond tijdens een drukbezochte nieuwsjaarsreceptie door D66 Leiden gekozen tot raadslid van het jaar. In het verleden werd de verkiezing georganiseerd door het Leidsch Dagblad en de laatste winnaar was Olaf Welling, de toenmalige fractievoorzitter van D66 in Leiden. Toen de krant met de verkiezing stopte, voelde D66 het als hun dure plicht om het stokje door te kunnen geven, ook al kon er daardoor geen D66 raadslid meer gekozen worden. Dat is zo ongeveer de enige regel in het niet-bestaande reglement, zo onthulde Paul van Meenen die de D66 fractie nu aanvoert. Naast Broeyer waren Jean Hermans (VVD) en Geerten Boogaard (CDA) genomineerd.

Delen

3 reacties

  1. Conny Broeyer, wat enig! Hartelijk gefeliciteerd! Vriendelijke groeten, Ellen Kats

  2. Wat gisteravond niet in de lofrede ter sprake kwam, maar wel belangrijk en prijzenswaardig is, is dat mevr. Broeyers betrokkenheid bij onze stad en de mensen die er wonen duidelijk tot uiting komt door vaak aanwezig te zijn op bijeenkomsten over allerlei maatschappelijke onderwerpen. Daar neemt ze de tijd om naar mensen te luisteren en met hen te praten. Sommige fracties zijn zelden of nooit vertegenwoordigd op dergelijke bijeenkomsten, en dat vind ik heel jammer. Hoewel sommigen er anders over schijnen te "denken", en zichzelf dan heel modern, hip en zo vinden, kan een volksvertegenwoordiger de contacten met de mensen niet uitsluitend via toetsenbord en beeldscherm onderhouden. Ze moeten naar de mensen toe gaan, en zo vaak mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline