Toiletcam pizzeria leidt tot vervolging

De 52-jarige eigenaar van het Italiaanse restaurant Sorrento in Leiden wordt door justitie vervolgd voor aanranding en het heimelijk maken van video-opnames. De man hing in het damestoilet van zijn restaurant een webcam op, waarmee hij de vrouwelijke bezoekers filmde. In oktober 2008 viel de man door de mand toen enkele bezoekers de webcam in het toilet ontdekte. De politie nam de apparatuur en 96 videobanden in beslag en hield de man aan voor verhoor. Die verklaarde destijds de cam te hebben opgehangen, omdat hij personeelsleden verdacht van drugsgebruik en diefstal. Hij zou dat op die manier hebben willen controleren. Hij ontkent een sexueel motief te hebben gehad. Volgens justitie heeft de webcam er jaren gehangen.

De man wordt ervan verdacht dat hij tussen 1 juni 2005 en 18 oktober 2008 met de verborgen camera opnames heeft gemaakt van vrouwen in het toilet van zijn restaurant. De webcam zat verstopt in een lamp en was aangesloten op een videorecorder die een verdieping hoger stond aangesloten op een tv. Om hoeveel vrouwen het gaat is niet bekend, maar het OM houdt er rekening mee dat de man opnames heeft gemaakt van zeer veel vrouwen. Die zijn van bovenaf gefilmd en op de beelden daardoor niet herkenbaar in beeld. ook zijn er geen geslachtsdelen te zien. Op de beelden staan wel blote billen en ’toilethandelingen’, zo laat het OM weten.

Leiden sorrentocam


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×