Inschrijven Haring & Wittebrood niet via internet

Voor de derde keer organiseerde de 3 October Vereeniging onlangs een ‘Spaans Beleg’. Een besloten bijeenkomst waar 65 bestuurs- en commissieleden van de vereniging met elkaar van gedachten wisselden over het al dan niet in stand houden van de tradities rond de viering. Zo vonden de aanwezigen dat bijvoorbeeld de Herdenkingsdienst niet een moskee gehouden kan worden. “Immers, in 1574 trokken de Leidenaren naar de Pieterskerk, dat moet zo blijven.” Het idee om via internet in te schrijven voor de hutspot en haring & wittebrood kon vooralsnog niet alle handen op elkaar krijgen. “Je moet echt zelf naar de Waag komen om je in te schrijven. Met de inschrijving en de uitreiking van Haring & Wittebrood wordt de traditie daadwerkelijk beleefd,” zo verwoordde commissaris Wim van der Pluijm de gevoelens van de commissie uitreiking.

Volgend jaar bestaat de 3 October Vereeniging 125 jaar. Dat lustrum wil men het liefst met 25.000 leden vieren. Nu zijn dat er ongeveer 15.000. Een ambitieuze doelstelling dus, maar… als elk lid 1 nieuw lid aanbrengt…. zo klonk het optimistisch. De voorbereidingen voor het lustrum zijn inmiddels in volle gang, maar hoe dat precies ingevuld gaat worden houdt de vereniging nog angstvallig geheim.

Advertentie

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×