De winnaressen hadden veel werk van hun 3 oktober outfit gemaakt: zelf gebreide das en beenwarmers, speciale tasjes en zelfs het gips van de gebroken arm was rood. Die arm liep ze 2 oktober op toen ze uitgleed op weg naar de kermis. Zondag naar het ziekenhuis en maandag alweer naar de optocht. Zo doen echte Leidenaren dat! (Foto's: Emile van Aelst, videoreportage: www.IloveLeiden.com).

Roodwitte winnaar moet vroeg opstaan

Gistermiddag werden in Galerie De Rode Circel aan de Doezastraat de prijzen uitgereikt van de Rood/Wit wedstrijd. Nee, geen nieuwe voetbalclub, maar prijzen van de 3 October Vereeniging voor de roodwitst uitgedoste mensen bij de optocht. Sleutelstad-fotograaf Emile van Aelst liep met enkele juryleden voor de optocht uit en maakte foto’s van het roodwitte publiek. Uit de genomineerden werden zaterdag drie prijswinnaars getrokken. De eerste prijs betekent volgend jaar vroeg opstaan voor de winnaressen. Ze krijgen op 3 oktober 2011 een VIP-behandeling tijdens het keuren van de haring in De Waag.

De prijsuitreiking werd ingeleid door Ron Bavelaar, voorzitter van de commissie public relations van de 3 October Vereeniging. Hij kondigde alvast aan dat de wedstrijd volgend jaar bij het lustrum zeker een vervolg krijgt. “We hopen dat er dan nog veel meer mensen in rood/wit langs de kant staan tijdens de optocht. Het is ons trouwens opgevallen dat er steeds meer mensen als groep in het rood/wit naar de optocht gaan kijken. Daar moeten we maar een aparte prijs voor in het leven roepen,” aldus Bavelaar. Dit jaar zijn er alvast twee groepen uitgekozen die een vergroting van de foto kregen als aanmoedigingsprijs.

RoodWit_fotowdstrijd.JPG

De winnaars van dit jaar hadden veel werk gemaakt van hun 3 oktober outfit.

Advertentie

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×