D66 vierkant achter Turkse kandidaat

“Voor een succesvolle integratie zijn goed onderwijs en het beheersen van de Nederlandse taal belangrijke voorwaarden. We moeten daarom extra investeren in dat onderwijs.  Maar er zijn ook nog andere voorwaarden voor die integratie. Tolerantie helpt dat proces beter dan angst. Ruimte voor verschil is beter dan een posterverbod. Het zou ons overigens ook erg helpen als we weer even normaal gaan doen met elkaar,” dat schrijven Frank de Wit en Paul van Meenen, respectievelijk voorzitter en fractievoorzitter/lijstrekker van D66 Leiden in een gezamenlijke reactie op de ophef die gisteren ontstond toen de website Geen Stijl (Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend) een poster op de website van D66 Leiden ontdekte en daar schande van sprak. Het bracht een stroom haatmail op gang vol met scheldpartijen en (doods)verwensingen aan het adres van de partij.

“Wij hebben deze week kennis gemaakt met de keerzijde van tolerantie. Vahit Koroglu staat nummer 18 op onze kandidatenlijst. Vahit is Leidenaar en werkt als leidinggevende binnen de jeugdhulpverlening. Vahits kandidatuur voor onze partij is geen toeval. Hij heeft gekozen voor D66 omdat hij weet dat er binnen onze partij ruimte is voor verschillende mensen […] Vahit wil een beperkt aantal Leidenaren in het Turks te informeren. Hij kon niet weten dat inmiddels alle landelijke lezers van de Telegraaf en Geen Stijl iets moesten vinden van zijn lokale postertje.”

Vandaag mengde ook minister Eberhard van der Laan (PvdA, Integratie) zich in de discussie. Hij baalt van de campagneposters in het Turks en Arabisch die overal in Nederland opduiken en vindt dat partijen alleen nog poster in het Nederlands mogen gebruiken. “De boodschap aan allochtonen moet zijn dat iedereen Nederlands moeten spreken. Zeker politici moeten dat uitdragen,” zei Van der Laan voor de camera van de NOS.

Leiden turkseposter


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×