VVD wil wethouder Verkeer & Vervoer leveren

De VVD Leiden claimt nu al de post Verkeer & Vervoer in een nieuw college. Volgens lijsttrekker Paul Laudy zit de stad op slot: “Dag in dag, dag uit staan Leidenaren in de file om op hun werk te komen. Grotendeels komt dit doordat de capaciteit van het wegennet niet is meegegroeid met het aantal inwoners van de Leidse regio.” De oplossing van de fileproblematiek is voor de VVD topprioriteit. De partij wil daarom dat er snel werk wordt gemaakt van de Morspoortgarage en de nieuwe Garenmarktgarage. Laudy: “Hoeveel parkeerplaatsen zijn er eigenlijk bij gekomen in Leiden? Nada! Er zijn alleen maar plekken verdwenen. De stad en haar bezoekers roepen al jaren om parkeerplaatsen en zo’n partij als GroenLinks blijft doof en gaat eerst discussiëren over de noodzaak van parkeerplaatsen. Een VVD-er gaat bouwen.” De VVD wil dat er de komende jaren 2500 parkeerplaatsen bij komen. “In tegenstelling tot de linkse partijen pleiten wij dus niet voor een autoluwe binnenstad. Nieuwe daadkracht op bereikbaarheid is vereist, de bezem moet door de verkeersportefeuille,” aldus lijsttrekker Laudy.

Ook zet de VVD vol in op de aanleg van de Ringweg-Oost. “Leiden heeft van oudsher afdoende Noord-Zuid verbindingen, maar het ontbreekt aan een degelijke Oost-West verbinding,” zegt Laudy die ook pleit voor een ongelijksvloerse kruising of een grote rotonde bij de Lammenschansweg. Ook de Rijnlandroute en de Rijngouwelijn moeten er volgens Laudy nu snel komen.

Laudy hoopt in een nieuw college op twee wethoudersposten: “Afgelopen jaren heeft onze wethouder Pieter van Woensel op Ruimtelijke Ontwikkeling en voor de Binnenstad reeds goed werk verricht. Vandaar dat wij wat mij betreft daarnaast nu ook een wethouder gaan leveren op het gebied van verkeer en vervoer.” De VVD sluit daarmee een college met D66 uit. Die partij heeft aangegeven nooit in een college te gaan zitten dat voor de RijnGouweLijn is.

Advertentie

Leiden garenmarktgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×