PvdA, SP en GL tegen voorbarige huurverhoging

Woningcorporatie de Sleutels wil in mei een extra huurverhoging doorvoeren in de Oude Kooi en de Tuinstadwijk. In die wijken gaat de Sleutels de komende jaren renoveren en misschien slopen, na jarenlang gebrekkig onderhoud. De renovatie is echter nog niet begonnen, en daarom protesteren de SP, PvdA en GroenLinks tegen de voorgenomen huurverhoging. SP-raadslid Louk Rademaker: “Van huurverhoging kan pas sprake zijn als de renovatie ook echt is uitgevoerd.”  Vorig jaar besloot de Sleutels de huur niet te verhogen omdat er al jarenlangs niets gedaan was aan het achterstallig onderhoud. Rademaker (SP): “Dat de Sleutels nu toch de huur wil verhogen, bovenop de jaarlijkse verhoging die er in juli aankomt, zet kwaad bloed bij de bewoners. De toch al broze verhouding tussen bewoners en corporatie in beide wijken komt nu opnieuw onder druk te staan.”

De raadsleden Marion van Dongen (PvdA), Pieter Kos (GroenLinks) en Louk Rademaker (SP) hebben in een brief de Sleutels opgeroepen af te zien van de huurverhoging.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×