ZZ Leiden Basketbal in finale nationale beker

Het was gisteren een groot Leids feest in Almere waar zo’n 700 Leidenaren ZZ Leiden Basketbal in de halve finale met 75-72 zagen winnen van GasTerra Flames uit Groningen. Daarmee klassificeerde ZZ zich voor de finale die morgen wordt gespeeld, ook in Almere. De Leidenaren spelen dan tegen Amsterdam. Dat was bepaald geen favoriet voor een finaleplek en dus maakt ZZ Leiden een goede kans om morgen landskampioen te worden. Dat zou dan voor het eerst zijn in de Leidse basketbalgeschiedenis. In een colonne touringcars reizen zeker 1000 Leidenaren morgen af naar Almere om de spelers aan te moedigen. Als ZZ inderdaad kampioen wordt gaan de Leidse basketballers op europees niveau spelen.

Als coach Toon van Helfteren en zijn mannen morgen inderdaad met de Nederlandse Beker naar huis komen, vindt in de Vijf Meihal een informele huldiging plaats als de spelersbus aankomt. Supporters en andere belangstellenden kunnen de spelers en staf dan komen feliciteren. De bar is open en er is ook muziek. De spelers worden rond 18.00 uur bij de Vijf Meihal verwacht.

De finale tegen Amsterdam in Almere begint om 13.30 uur. Kaarten zijn nog te koop via de website van de Nederlandse Basketball Bond en kosten 12,50 euro. Voor de thuisblijvers schakelt de NOS in de middageditie van Studio Sport regelmatig naar Almere om live verslag te doen.

Leiden Devils heeft bussen geregeld voor de finale, zodat zoveel mogelijk fans meekunnen naar Almere. Opgeven kan nog door te mailen naar info@LeidenDevils.nl. Kosten bedragen in dat geval 20 euro voor een kaartje incl. de busreis. Vertrek is om half 12 vanaf de Vijf Meihal. Voor vragen kan worden gebeld met 06-11085923.

Advertentie

Leiden Sport zzleidenkampioen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×