De fans gingen uit hun dak bij de huldiging vanavond in de Vijf Meihal. (Foto's: Chris de Waard).

ZZ Leiden Basketbal pakt nationale beker

Met een overtuigende overwinning op Amsterdam heeft ZZ Leiden vanmiddag in het Topsportcentrum van Almere de nationale beker gewonnen. De Leidenaren wonnen met 63-88. Na het eindsignaal brak er een enorm Leids feest uit, waarbij coach Toon van Helfteren werd overgoten met champagne. In de Vijf Meihal begon rond 17.00 uur vanmiddag een huldigingsfeest. Toen de spelersbus rond 18.00 uur arriveerde stond de zaal op z’n kop.

Na afloop van de huldiging kreeg de overwinning nog een staartje, of eigenlijk juist niet, voor de enige echte Leidse speler van ZZ Leiden, Youri van der Linden. Hij had voorspeld dat ZZ zou verliezen en verwedde daar zijn haar om. Zijn ploegmaten schoren hem met veel plezier helemaal kaal.

Leiden Sport zzleidenkampioen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×