ZZ Leiden Basketbal pakt nationale beker

5

Met een overtuigende overwinning op Amsterdam heeft ZZ Leiden vanmiddag in het Topsportcentrum van Almere de nationale beker gewonnen. De Leidenaren wonnen met 63-88. Na het eindsignaal brak er een enorm Leids feest uit, waarbij coach Toon van Helfteren werd overgoten met champagne. In de Vijf Meihal begon rond 17.00 uur vanmiddag een huldigingsfeest. Toen de spelersbus rond 18.00 uur arriveerde stond de zaal op z’n kop.

Na afloop van de huldiging kreeg de overwinning nog een staartje, of eigenlijk juist niet, voor de enige echte Leidse speler van ZZ Leiden, Youri van der Linden. Hij had voorspeld dat ZZ zou verliezen en verwedde daar zijn haar om. Zijn ploegmaten schoren hem met veel plezier helemaal kaal.

Delen

5 reacties

  1. Beetje vreemd dat er onder de hoofdfoto met de blije ZZ spelers staat; "de fans gingen uit hun dak". Zo lijkt het net of je op de foto fans ziet, maar dit zijn dus de spelers 😉

  2. Youri van der Linden op

    Dat is verkeerd geïnterpreteerd. De weddenschap was eigenlijk geen weddenschap, meer een extra motivator. Als we winnen ga ik kaal! Dat was mijn uitspraak!

    Verliezen daar werd niet over gesproken!

    groeten,
    Youri

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline