Sportwethouder Marc Witteman reisde vanmiddag ook af naar Almere en zag de Leidenaren landskampioen worden. Bij de huldiging in Leiden scandeerde het publiek massaal 'nieuwe zaal, nieuwe zaal.' Als het aan Witteman ligt komt die er snel.

Vijf Meihal barst uit zijn voegen bij ZZ Leiden huldiging

Er wordt al een tijdje over gesproken en als het aan demissionair sportwethouder Marc Witteman ligt, komt het huidige college nog met een voorstel naar de gemeenteraad voor de uitbreiding van de Vijf Meihal. Voor zo’n vijf ton kan die hal uitgebreid worden door de achterwand een paar meter op te schuiven. Op die manier ontstaat er ruimte voor een extra tribune van ongever 800 plaatsen. Dat geld moet dan bij voorkeur wel in vijf jaar worden terugverdiend, want daarna gaat de hal plat en verhuizen de basketballers naar het Rembrandt Sport Centre (Huis van de Sport).

Het bestuur van ZZ Leiden Basketbal hoopt dat de uitbreiding er snel kan komen. Niet alleen vanwege de enorme publieke belangstelling voor het topbasketbal, maar ook omdat de vereniging zelf nu niet meer kan groeien. Daar zijn extra velden voor nodig. Als die er komen, kan de vereniging wel verdrievoudigen, zo denkt het bestuur. Niet in de minste plaats, omdat de Leidse jeugd nu een voorbeeld heeft in het topsportteam van ZZ Leiden. Zo kunnen top- en breedtesport elkaar versterken.

Advertentie

Leiden Sport zzleidenkampioen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×