Gistermiddag werd bij de Jeneverboom in de Hemmeerpolder in Warmond het vaarseizoen geopend. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Opening vaarseizoen bij Jeneverboom

Het ‘Genootschap van de Jeneverboom’ opent elk jaar op de derde vrijdag van april het vaarseizoen. Dit gebeurt bij de jeneverboom in de buurt van Warmond. Ongeveer 300 mensen waren aanwezig op een ijskoude dijk langs het water. Diverse sprekers van gaven hun plannen aan voor het komende seizoen. De burgemeester van Teylingen reikte de wisseltrofee voor een verdienstelijk watersporter, ‘het Sloepie’ uit aan de moeder en opa van de 17-jarige zeiler Maarten Max die zelf niet aanwezig kon zijn vanwege verblijf in Italie.

Vanuit Leiden waren o.a. centrummanager Joost Bleijie, wethouder Marc Witteman (ook als oud-burgemeester van Warmond) en vrijwel de gehele vloot van de Leidse Rederij aanwezig. De Leidse Rederij presenteerde ook een nieuwtje, sprookjes op het water. Dit jaar is het mogelijk om sprookjes te laten voorlezen terwijl je vaart met de rederij. Ook werd er nog even reclame gemaakt voor de doorkomst van de Giro D’Italia en kreeg de burgemeester van Teylingen de eerste officiële giro stropdas.

Na afloop van de ‘plechtigheid’ die werd opgeluisterd door het Warmondse Schippertjeskoor, vertrok iedereen naar Warmond. In Café het Wapen van Warmond werd nageborreld en kreeg iedereen een satehmaaltijd.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×