Recherche 'kaapt' domeinnaam hacker

Het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche heeft beslag gelegd op de domeinnaam van een 22-jarige hacker uit Oegstgeest. De man werd eerder deze maand aangehouden op verdenking van cyberaanvallen op online internetspellen, zogenaamde dDoS-attacks. De eigenaren van de games crimeclub en extremenclub  hebben aangifte gedaan van bedreiging, cyberaanvallen, inbraken en diefstal door een onbekende dader met de internetnaam “Woopie”. Wie nu www.woopie.nl intypt, komt op een pagina terecht waar de politie om informatie vraagt.

Het gaat om een genre online computerspellen, waarbij de spelers in de huid van hun personages kruipen. In de aangevallen games duiken ze de onderwereld in waar ze de beste gangster van het spel moeten zien te worden. Door opdrachten uit te voeren kunnen spelers macht, status en vermogen verdienen. Vooral onder jongeren zijn deze spellen enorm populair.

Sinds maart 2008 zijn vier aangiftes gedaan over aanvallen op online spellen. In een geval heeft een zogenoemde dDoS attack vier dagen geduurd. Het Team High Tech Crime heeft de aangiftes, die werden gedaan bij de regiopolitie, gebundeld en het onderzoek voortgezet. Na de aanhouding van de verdachte is door de rechercheurs beslag gelegd op vier computers.

Iedereen die informatie over bovenstaande zaak of WOOPIE heeft, kan dat middels e-mail sturen naar tip@thtcibngenomen.nl.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×