Afsluitingen Rijkswegen etappes Giro d’Italia

2

Binnenkort is het dan zover en zal de bekende Giro d’Italia onze Bollenstreek én de Sleutelstad doorkruizen. Gedurende de drie etappes op 8. 9 en 10 mei zijn de wegen van het parcours een gedeelte van de dag afgesloten voor alle verkeer en wordt het verkeer omgeleid. Voor de veiligheid van de renners en de bezoekers sluit Rijkswaterstaat diverse op- en afritten, delen van rijkswegen en één van de twee buizen van de Beneluxtunnel (A4 richting Hoogvliet) af voor alle verkeer. Zodra de reclamekaravaan, renners en volgauto’s gepasseerd zijn, worden eerst de afzettingen op gemeentelijke en provinciale wegen weggehaald en pas daarna worden de op- en afritten van rijkswegen opengesteld. Weggebruikers en bezoekers van de Giro worden aangeraden tijdig van huis te vertrekken en even te checken via de website: www.vananaarbeter.nl

Delen

2 reacties

  1. Alleen op maandag zijn op- en afritten van de A44 en de a4 in de regio dicht. Niet zeuren. De gemeente pompt er een hoop belastinggeld in en hopelijk zal onze mediagenieke en visitekaartje van de Giro in Leiden-wethouder ook nog een paar seconden in beeld zijn als ze over de Breestraat fietsen.

  2. Nienke Duursma op

    Een peleton fietsers flitst door Leiden dankzij een smak verspild belastinggeld. Kan Leiden nog dieper zakken? De stad heeft blijkbaar niets blijvends van enig belang meer te bieden. Maar de wethouder komt op de televisie en in de krant, misschien de burgemeester en een enkel raadslid ook wel, daar zal het wel weer om gaan. Misschien komt zelfs de vorige sportwethouder met een troostfoto in een krantje.

Je bent nu offline