De tentoonstelling 'Met Andere Ogen', bij het Rap, foto: www.rapsite.nl

Immigranten in Leiden anders bekeken

In het kader van de tentoonstelling ‘Met Andere Ogen’ in RAP Architectuurcentrum, worden aanstaande woensdag twee interessante lezingen gehouden onder de titel: ‘Immigranten in Leiden’. Sprekers zijn Leo Lucassen, Hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en Cor Smit, de bekende Leidse historicus. De meeste steden hadden in het verleden een geboortetekort en zouden zonder een voortdurende stroom nieuwkomers ontvolkt zijn en industrieën waren daardoor verloren gegaan. Het hoort bij een stad, dat er voortdurend vreemdelingen binnen komen, die dan ook invloed hebben op de stedelijke cultuur. Beide sprekers zullen dit aspect nader toelichten.

Woensdag 26 mei om 20.00 uur. Meer info: www.rapsite.nl

De tentoonstelling ‘Met Andere Ogen’ is te zien tot 30 augustus.

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×