Terrassenbeleid Beschuitsteeg moet worden aangepast

De rechtbank te Den Haag heeft op 19 mei het ongegrond verklaren van een door Beschuitsteegbewoners aangespannen procedure tegen het verlenen van een terrasvergunning voor café Het Kruytschip van Leiden, vernietigd. De burgemeester zal een nieuw besluit moeten nemen, met inachtneming van de overwegingen van de rechtbank. De uitspraak is een steuntje in de rug van de gezamenlijk binnenstadscomités, die in augustus 2009 bezwaren hebben ingediend tegen de voornemens om de eis van een ontheffing van de bepalingen van het bestemmingsplan te schrappen, op het moment dat een terrasvergunning is afgegeven. De rechter heeft duidelijk laten weten, dat zij van mening is dat dit bestuurlijk gezien niet kan. Het terrassenbeleid zal daarop moeten worden aangepast, omdat daarin is opgenomen, dat de gemeente die ontheffingseis zal laten vallen. Een groot deel van de bewoners en omwonenden ervaren de smalle Beschuitsteeg als een klankkast, waarin het geluid heen en weer gekaatst en versterkt wordt. Vele van hen hebben dan ook met enthousiasme gereageerd op de uitspraak.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×