Bromfietser snijdt politie en gaat te water

Een 26-jarige Leidenaar was afgelopen zondag niet slim bezig. De bromfietser, die een bekende van de politie is, reed rond 21.00 uur door rood op de kruising van het Levendaal met de Zijlsingel. Hij schoot vlak voor een paar agenten langs, die een aanrijding ter nauwer nood konden voorkomen. De Leidenaar ging er na deze actie meteen vandoor en negeerde op het Plantsoen een stopteken. Omdat de politie weet dat hij regelmatig op het Utrechts Jaagpad verblijft, werd daar naar de 26-jarige uitgekeken. De brommer was daar inderdaad. De man had zich verborgen op het dak van een woonboot. Toen hij de agenten in het oog kreeg, liet hij zich in het water van het Utrechtse Veer zakken en zwom naar de overkant. Hij verstopte zich bij de reinigingsdienst, waar agenten hem al snel vonden. Ze hielden de Leidenaar aan, die waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen was. Op zijn bromfiets zat een vals kenteken. Dit wordt onderzocht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×