Politie lost waarschuwingsschot na mogelijke inbraak Albert Hein

Gisteravond, omstreeks 23.00 uur, kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij de Albert Heijn aan de Hooigracht. Het leek erop, dat er geprobeerd werd in te breken en met de recente overval op een zelfde filiaal in Voorschoten in het achterhoofd, was een biker van de politie binnen twee minuten ter plaatse. Op de Oude Rijn zag de agent een man, die voldeed aan het signalement dat door de melder was doorgegeven. Toen de verdachte de agent in de gaten kreeg fietste hij ervandoor richting de Haven naar de Vestestraat. Daar gooide hij zijn fiets neer en zette het op een rennen. Hij negeerde de oproep tot stilstaan en greep ondertussen meerdere malen naar zijn jaszak. Op de agent kwam dit bedreigend over en hij riep dat de man zijn handen moest laten zien. Toen de man ook hier na meerdere keren geen gehoor aan gaf, loste de agent een waarschuwingsschot in de lucht. De 26-jarige Leidenaar stopte deze keer wel en werd aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×