Door de Lakenhal met Bente Hamel en Catherine van Campen

Bente Hamel en Catherine van Campen hebben voor Museum de Lakenhal een bijzondere audiotour gemaakt. De twee geluidskunstenaars kregen opdracht te reflecteren op de museumcollectie, in het kader van het project Werk in Uitvoering. Het tweetal ging aan de slag en maakte de tour To keep / Om te houden. Hamel en Van Campen werkten de afgelopen tijd vanuit een tijdelijke projectstudio in het museum. Vanuit die studio onderzochten ze de menselijke wil om te verzamelen. Ze verkenden het museum, inclusief de depots en spraken met kenners en bezoekers. Hun audiotour voert de bezoekers niet alleen door het museum, maar ook door de eigen kamers, kasten en laden. Onderweg wordt stilgestaan bij de vraag waarom mensen verzamelen en wat er in de loop van de tijd met het bewaarde verleden gebeurt. Vanaf donderdag is de audiotour gratis beschikbaar voor museumbezoekers. Ook is hij te downloaden op www.lakenhal.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×