Roeisloepenrace jubilerend KWV De Kaag

Morgen nemen ruim 70 roeisloepen deel aan de Kaagrace 2010. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag, die dit jaar een eeuw bestaat. De Federatie Sloeproeien heeft de Kaagrace dit jaar voor het eerst genomineerd. Dat houdt in dat de wedstrijd voor alle klassen roeisloepen meetelt in de puntentelling voor het landelijke roeisloepenklassement. Dankzij die nominatie is het aantal deelnemers aan de Kaagrace dit jaar naar verwachting een stuk hoger dan voorgaande jaren. De wedstrijdorganisatie gaat nu uit van ongeveer 70 teams, bestaande uit acht roeiers en een stuurman.

Het traject dat de teams afleggen heeft voor de dames een lengte van 15 km. De heren roeien 3 km meer. De race voert door de Kagerplassen, de Leede bij Warmond en de Ringvaart. Het programma staat op www.kaagrace.nl.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×