Feesten én slapen onder Leidse sterrenhemel

Op 21 juni wordt traditiegetrouw weer een groots Midzomernachtfeest in de Leidse Hortus georganiseerd. Een gevarieerd programma met diverse workshops, theater, dans en muziek luidt, volgens de organisatie, de zwoele zomer in. Fields of Wonder verzorgt een ballet vanuit een eeuwenoude boom, een boot voert een klavecimbel-optreden langs en Artemis (Leidsche studenten faculteit Wis- en Natuurkunde) speelt toneelstuk ‘de jacht’ onder regie van Jan Kijne. Vanuit Grand Café Clusius zijn er doorlopend hapjes en drankjes te bestellen. Om 20.00 uur zal wethouder Jan-Jaap de Haan ook het ‘Openluchthotel’ officieel openen. Op diverse markante plekken in de Sleutelstad hebben kunstenaars ‘openlucht hotelkamers’ ingericht. Zo kan men zich na al het gefeest te ruste leggen in de tuin van de Lakenhal, in een Japanse ‘buitenkamer’, of in een naar lavendel geurend hofje.

In totaal kunnen ongeveer 130 gasten overnachten. De Hortus, die dienst doet als reserveringsbureau en hotellobby, biedt zelf plaats aan zo’n 100 gasten. Inchecken vanaf 18.00 uur. De prijzen van de overnachtingen zijn inclusief lakenpakket, avondprogramma en ontbijt, vanaf €32,50 per persoon.

Meer info en volledig programma: www.hortus.leidenuniv.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×