DoCoS-voorzitter Ton van Zijp geridderd

De koningin heeft Ton van Zijp, voorzitter van de Leidse Voetbal Vereniging DoCoS, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Woensdagavond reikte de burgemeester hem de onderscheiding uit in Koetshuis de Burcht. Dat gebeurde tijdens de bijeenkomst voor sponsors en bestuur van DoCoS, die ter afsluiting van de jaarlijkse sloepentocht gehouden werd. Al zo’n beetje zijn hele leven is Ton van Zijp betrokken bij DoCoS. Als kind was hij al lid van de vereniging. Samen met zijn vader bezocht hij de wedstrijden van het eerste elftal. Al in zijn jonge jaren was Van Zijp niet alleen actief voor de club als voetballer, maar ook als vrijwilliger. Op 19-jarige leeftijd werd hij lid van de redactie van het verenigingsblad. Een aantal jaar later, werd hij penningmeester. Toen er geen voorzitter meer was, combineerde Van Zijp tijdelijk zelfs beide functies. Inmiddels is hij al tien jaar voorzitter van DoCoS. Verder is hij bestuurslid van de Stichting Huis van de Sport. Samen met zijn vrouw helpt hij de organisatie van de Marathon al jaren. Het is voor Van Zijp niet alleen sport wat de klok slaat. Hij is ook actief als penningmeester van de Vereniging Leidse Schooltuinen. Hij heeft zich er voor ingezet dat de gemeentelijke subsidie voor deze vereniging behouden zou blijven.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×